de kracht van open source

blog

Vrijwel ieder techbedrijf gebruikt vandaag de dag open source. Eigenlijk is het software waarvan je de open broncode kunt aanpassen naar eigen wens. Je moet het niet zien als gratis software, het is meer een open manier van ontwikkelen. Dat is precies waar we bij Speakup van houden. Het voordeel is namelijk dat je gaat samenwerken en op de schouders van grote reuzen kunt staan. Iedereen kan namelijk open source software downloaden en gebruiken. Natuurlijk kost de tijd die je erin investeert wel geld. Daarom bouwen wij graag aan expertise om open source tools in ons portfolio in te bedden en te integreren met elkaar. We lichten graag toe wat wij belangrijk vinden aan open source en waarom.

Bieden van managed service

Zelf open source downloaden en gebruiken kan lastig zijn. Dit raagt namelijk kennis en werk. Wij willen jou als gebruiker zoveel mogelijk ontzorgen. Daarom bieden wij een dienst aan, waarbij wij je helpen om de software bruikbaar te maken. Wij zorgen er dan voor dat de software gaat draaien. Ook kunnen wij je helpen met het integreren van oplossingen.

Integratiemogelijkheden

Tegenwoordig heb je ontzettend veel tools, software etc. Heel handig, maar ook chaotisch. Een handige manier om dit op te lossen is door software met elkaar te integreren. Daar kunnen wij je bij helpen. Dat is het mooie van open source.

Privacy: vanuit ISO27001 audited organisatie en netwerken

In deze grote data-maatschappij vinden wij het belangrijk om goed om te gaan met privacy. Wij respecteren jouw data. Als wij samenwerken, doen we dat daarom het liefst met organisaties die voldoen aan de privacywet. Op die manier weet je zeker dat er op een veilige manier om wordt gegaan met jouw data. Daarnaast zorgen wij ook voor beveiligde netwerken. Wil je meer lezen over hoe wij omgaan met privacy? Neem dan hier een kijkje.

Speakup en Github

We proberen ook af en toe dingen terug te geven aan de community. Dat zie je soms in upstream fixes, en soms in het vrijgeven van eigen software. Je vindt Speakup ook op Github.

Geschreven door: Florian Overkamp op 23 jul. 2021